על המתכון:
כדאי לקצר תהליכים כשמגיעים למדורה ולכן יש לבשל את תפוחי האדמה חצי בישול. מבטיח תפוח מבושל וטעים בניחוח מדורה.
חומרים:
תפוחי אדמה כמספר הסועדים.
רעיונות למילוי:
· שמן זית, מלח, מעט שום ורוזמרין.
· פרוסת גבינת עיזים.
· גבינת שמנת, בצל קצוץ,טימין, מלח, פלפל לבן.
· תפוח אדמה(תוכן התפוח), בצל ופטריות מטוגנות בחמאה, מלח, פלפל.
· ביצה טרופה מתובלת במלח, פלפל, זעתר.
אופן הכנה:
שתי אפשרויות למילוי תפוח האדמה המבושל למחצה: לחצות את התפוח, למלא, לסגור עם מחצית תפוח האדמה שנותר. או לקטום את ראש התפוח, להוציא את התוכן עם כף למלא,לעטוף היטב בנייר כסף ולהכניס למדורה לחצי שעה בערך.
זיוה קופר מלקטת המתכונים, אתר לשיתוף מתכונים http://www.melaketet.com